Hoe werkt het?

Om gebruik te kunnen maken van Gepast Parkeren moet je je eenmalig aanmelden. Nadat je je hebt aangemeld, krijg je een parkeerpas thuisgestuurd. Hiermee kun je Gepast Parkeren. Ook kun je gebruik maken van je mobiele telefoon. In sommige parkeergarages kun je zelfs direct doorrijden.* Daar wordt je nummerbord ‘gelezen’. Doordat het nummerbord van je auto gekoppeld is aan je account, hoef je verder nergens rekening mee te houden. Handig, toch?

 

Je kunt op alle plekken parkeren waar je het EP logo ziet staan. Je vindt bij deze parkeerplaatsen een zogenaamde EP-lezer. Daar bied je de pas kort aan als je parkeert. Diezelfde handeling verricht je als je vertrekt. Achteraf wordt het bedrag dat je verschuldigd bent van je rekening afgeschreven. Op je persoonlijke pagina kun je zien waar je geparkeerd hebt en wat de gemaakte parkeerkosten zijn.

 

Je kunt ook gebruik maken van de Stadsparkeren App om je aan te melden, bellen naar 020-7960994 om je aan- of af te melden of een sms sturen naar 4111. Hoe dit precies werkt, kun je teruglezen bij veelgestelde vragen. Ook kun je via je persoonlijke pagina kiezen voor ‘start-‘ en ‘stop parkeren’.

 

Je kunt de verschillende manieren van in- en uitchecken ook door elkaar heen gebruiken. Meld je bijvoorbeeld aan met een sms en weer af door te bellen.

 

Maak je al gebruik van parkeren met een Eindhovenpas of bijvoorbeeld een Deurnepas dan kun je natuurlijk ook in Helmond gebruik maken van het systeem en de kortingsregels.

 

Handhaving

Door het scanen van het kenteken controleren de stadstoezichthouders of u een parkeeractie gestart heeft.

 

Gehandicaptenparkeerkaart

Parkeer je op een gehandicaptenparkeerplaats met gebruik van de gehandicaptenparkeerkaart? Dan geldt voor het parkeren op straat in Helmond dat je de dubbele parkeertijd voor hetzelfde parkeertarief mag staan. Deze regeling geldt ook als je gebruik maakt van Gepast Parkeren. Voorwaarde is dan wel dat je je parkeeractie aanmeldt via je mobiele telefoon. Bij de gehandicaptenplaats** vind je het zonenummer. Je kunt voor het aan- en afmelden dus bellen, een sms verzenden of gebruik maken van de parkeer app. Let op: als je je bij het parkeren op straat aanmeldt met de parkeerpas, vervalt de regeling en kun je dus niet de dubbele parkeertijd parkeren. Je kunt je pas wel gebruiken bij het binnenrijden van een parkeergarage en op die manier gebruik maken van de korting die het gebruik van Gepast Parkeren biedt. In de parkeergarages geldt namelijk niet dat gehandicapten voor hetzelfde tarief de dubbele parkeertijd mogen parkeren.

 

 

*Parkeergarage Boscotondo en parkeergarage Doorneind zijn voorzien van kentekenherkenning vanaf 1 december 2012.  Parkeergarage City is NIET uitgerust met kentekenherkenning.

 

** 

DE VOORDELEN VAN GEPAST PARKEREN

DE VOORDELEN VAN GEPAST PARKEREN

 • GRATIS aanmelden (inclusief pas)
 • Lager tarief in parkeergarages Boscotondo, City en Doorneind
  (€ 1,57 per uur i.p.v. € 2,10)
 • Maandag tot en met donderdag het tweede uur gratis parkeren, geldig tot 17.00 uur (parkeergarages Boscotondo, City en Doorneind)
 • Na sluitingstijd van de winkels slechts één uur betalen voor een hele avond parkeren (parkeergarages Boscotondo, City en Doorneind)
 • 20% korting op het parkeertarief bij het Elkerliek Ziekenhuis
 • Lager tarief in Parkeergarage Elzas, betalen per minuut (per minuut € 0,03, uurtarief € 1,80)
 • Betalen per 4 minuten in Parkeergaraage Boscotondo, City en Doorneind, afrekenen per maand
 • Geen boete als je wat later terug bij de auto bent
 • Niet meer in de rij staan
 • Gepast Parkeren in meer dan 160 gemeenten in Nederland

 

Lees alle voordelen >>