Nieuws

Kentekenherkenning vanaf zaterdag 1 december 2012

29-11-2012

Vanaf zaterdag 1 december is kentekenherkenning ingeschakeld in de parkeergarages Boscotondo en Doorneind. Als u deze parkeergarages in en uit rijdt en u bent lid van Gepast Parkeren, gaat de slagboom automatisch voor u open. U hoeft dan dus niet meer in en uit te checken met de pas van Gepast Parkeren. Zo wordt het parkeren nog gemakkelijker.

 

Via kentekenherkenning wordt geregistreerd hoe lang u geparkeerd hebt in de parkeergarage. Het verschuldigde bedrag wordt aan het eind van de maand automatisch afgeschreven van uw rekening via Gepast Parkeren.

 

Als uw kentekenplaat vies is, kan het voorkomen dat kentekenherkenning niet werkt. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als het sneeuwt of als de wegen gestrooid zijn met strooizout. Als de slagboom in dat geval niet automatisch opent, kunt u inchecken met de parkeerpas van Gepast Parkeren en op die manier de slagboom openen.

 

In de City parkeergarage is geen kentekenherkenning. Daar kunt u wél parkeren met de voordelen van Gepast Parkeren. In de City parkeergarage kunt u de slagboom openen met de parkeerpas van Gepast Parkeren.

 

Parkeergarage:    

 

In- en uitchecken met   

parkeerpas

Kentekenherkennning

(slagboom opent automatisch)

Boscotondo Ja Ja
Doorneind Ja Ja
City Ja Nee

 

 

Bovenstaand schema geldt alleen voor mensen die lid zijn van Gepast Parkeren in Helmond. Overige bezoekers van deze parkeergarages kunnen parkeren door bij de slagboom een parkeerkaartje te trekken en na afloop met dat kaartje te betalen bij de betaalautomaat.