Nieuws

Korting 'Gepast Parkeren' in centrum Helmond blijft gehandhaafd

10-11-2016

 

Mensen met een pasje voor 'Gepast Parkeren' blijven komend jaar korting krijgen op het parkeren van hun auto in Helmond.

 

Het stadsbestuur meldde in september nog het voornemen om deze kortingsactie af te gaan bouwen. De gemeenteraad heeft daar nu een stokje voor gestoken. Zo'n 15.000 Helmonders hebben een pasje voor 'Gepast Parkeren'. Ze betalen nu voor een uur parkeergarage Boscotondo, Doorneind of City slechts 1,50 euro in plaats van 2 euro. Deze korting zou worden opgeheven omdat het stadsbestuur een structureel tekort op de parkeerexploitatie wilde wegwerken.

     

 

Op voorstel van het CDA besloot de raad echter om de korting te handhaven. Een bezoekje aan het centrum moet zo aantrekkelijk mogelijk blijven, vinden de raadsleden. "Ik kan dat alleen maar van harte ondersteunen", reageert wethouder Erik de Vries (SP, verkeer).

 

De wethouder vertelde in september hoe hij het structurele tekort van 153.000 euro op de parkeerexploitatie weg wilde werken. De Vries: "Op dat moment kenden we de financiële meevaller in de rijksbijdrage nog niet." Uit dat algemene 'gemeentefonds' wordt nu 83.000 euro gehaald om de bezoekersregeling in te voeren en de korting voor Gepast Parkeren te handhaven.

 

In 2017 wordt nu alleen een inflatiecorrectie op de tarieven doorgevoerd:

 

  • Vijf cent duurder per uur voor niet leden van Gepast Parkerenn
    (€ 2,05 i.p.v. € 2,00 in parkeergarages Boscotondo, City en Doorneind)
  • Slechts drie cent per uur duurder voor leden van Gepast Parkeren 
    (€ 1,53 i.p.v. € 1,50 in parkeergarages Boscotondo, City en Doorneind)

 

Daarnaast blijven alle overige kortingen ook in stand:

 

  • Maandag tot en met donderdag het tweede uur gratis parkeren, geldig tot 17.00 uur (parkeergarages Boscotondo, City en Doorneind)
  • Na sluitingstijd van de winkels slechts één uur betalen voor een hele avond parkeren (parkeergarages Boscotondo, City en Doorneind)