Nieuws

Zes trotse winnaars ontvangen prijs van Gepast Parkeren !

01-02-2013

Op donderdag 31 januari werden zes prijswinnaars in het zonnetje gezet. De heer Dollee (prijs werd opgehaald door zijn vrouw), mevrouw Migchels-Slaats, de heer De Greef, mevrouw Van Bakel en de heer Heinemans kregen een cheque die recht geeft op één jaar lang gratis parkeren in het centrum van Helmond. Mevrouw van Kuijen werd de winnaar van de hoofdprijs: een elektrische scooter, die beschikbaar is gesteld door IPParking. Dit is het Helmondse bedrijf dat het systeem van Gepast Parkeren levert. De winnaars waren zichtbaar trots op hun prijs.

 

Uitreiking

De prijzen werden uitgereikt door wethouder Peter Tielemans, Jimmy Smulders (directeur IPParking) en Marlène Drouen (centrummanager). De prijsuitreiking vond plaats in parkeergarage Boscotondo, één van de plekken waar gepast geparkeerd kan worden.

 

Gepast Parkeren

Inmiddels hebben ruim 4.600 mensen zich aangemeld voor Gepast Parkeren in Helmond. Zij kunnen profiteren van de voordelen die dit nieuwe parkeersysteem biedt. Zo betalen zij altijd een lager tarief in de parkeergarages Boscotondo, Doorneind en City (€ 1,50 per uur in plaats van € 2,00), is van maandag tot en met donderdag in deze parkeergarages het parkeren tijdens het tweede uur gratis en geldt dat zij na sluitingstijd van de winkels slechts één uur hoeven te betalen voor een hele avond parkeren. Bij parkeren op straat biedt Gepast Parkeren het voordeel dat achteraf betaald kan worden, waardoor er geen risico meer is op een parkeerboete als je wat later terug bij de auto bent.

 

Gepast Parkeren bij het Elkerliek ziekenhuis

Gemeente Helmond en IPParking zijn met het Elkerliek ziekenhuis in gesprek om ook daar Gepast Parkeren in te voeren. Als alles volgens planning verloopt, kunnen bezoekers van het ziekenhuis, die lid zijn van Gepast Parkeren, vanaf 1 maart gebruik maken van deze service.

 

Aanmelden

Mensen die interesse hebben in Gepast Parkeren, kunnen zich aanmelden op de website www.parkerenhelmond.nl. Registreren kost eenmalig € 2,50 (per kenteken), maar dat bedrag is na een paar keer parkeren al terugverdiend.